Bezienswaardigheden Montafon

Bezienswaardigheden in Montafon

Iedereen die op vakantie gaat naar een bepaald land wil graag meer te weten komen over de cultuur of omgeving. Montafon beschikt over zeer mooie bezienswaardigheden die je nog niet vaak hebt gezien. Zo kun je een kijkje nemen bij de verschillende kerkjes en musea.

BARBARA KAPELLE

De Barbara-kapel, gelegen op een indrukwekkende hoogte van 2.030 meter, is een bijzondere en gedenkwaardige plek in het prachtige Montafon. Deze kapel is een eerbetoon aan de mensen die hun leven hebben verloren tijdens de elektriciteitsprojecten van Illwerke AG, het energiebedrijf dat een belangrijke rol speelt in de streek. De Barbara-kapel is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een emotioneel en spiritueel centrum in Montafon. Haar locatie op deze hoogte biedt bezoekers een spectaculair uitzicht op de omringende bergen en valleien, waardoor het een plek van rust en bezinning wordt. Het contrast tussen de serene omgeving en het eerbetoon aan hen die hun leven hebben gegeven voor energieprojecten creëert een diepe en respectvolle sfeer.

MONTAFONER ALPIN- UND TOURISMUSEUM

Het Montafoner Alpin- und Tourismusmuseum in Gaschurn is een intrigerende bestemming die de rijke geschiedenis van toerisme en alpinisme in de Montafon-vallei op een boeiende manier belicht. Het museum is gehuisvest in een historisch kerkgebouw en is sinds 1992 een belangrijke attractie in de regio. Gedurende de afgelopen 17 jaar heeft het museum voortdurend bezoekers geïnspireerd met zijn verhalen en tentoonstellingen over de ontwikkeling van toerisme in Montafon. Wat het museum zo bijzonder maakt, is de manier waarop het de evolutie van toerisme en alpinisme in de regio in kaart brengt. Bezoekers kunnen door de jaren heen reizen en ontdekken hoe Montafon is veranderd van een afgelegen en landelijke vallei tot een populaire bestemming voor bergliefhebbers en vakantiegangers.

WALLFAHRTSKIRCHE

De Wallfahrtskirche in Tschagguns is een betoverend historisch monument dat zich op een schilderachtige locatie bevindt. Deze parochiekerk, die tussen 1452 en 1454 werd gebouwd, is een opvallend voorbeeld van religieuze architectuur in de Montafon-vallei. Haar geschiedenis en architecturale kenmerken maken haar een belangrijk cultureel erfgoed in de regio. De Wallfahrtskirche is een meesterwerk van architectuur en kunst, dat verschillende stijlelementen combineert. Bij een bezoek aan deze kerk zul je gotische, barokke en neorenaissance-invloeden bewonderen, wat getuigt van de rijke geschiedenis en evolutie van de kerk door de eeuwen heen. De gotische elementen in de kerk, zoals spitsbogen en gewelfde plafonds, roepen een gevoel van spiritualiteit op. De barokke details, zoals versierde altaren en beelden, voegen pracht en praal toe aan de inrichting.