...

Evenementen in Montafon

Muziek, gezelligheid en meer!

Een overzicht met evenementen in Montafon. Van culturele activiteiten tot entertainment voor het hele gezin. Naast het wandelen en genieten van de zon, meer dan genoeg evenementen! Bekijk hieronder alle evenementen in Montafon.

Montafoner Resonanzen

Zes weekenden vol met topconcerten en verschillende genres, dat is het Montafoner Resonanzen. Onder deze nieuwe naam (voorheen bekend als Montafoner Sommer) brengt Montafon weer befaamde artiesten naar het dal. Dit festival is zeer populair geworden door zijn verschillende genres en trekt zowel toeristen als de lokale bevolking aan! De hele maand augustus kun je genieten van  barok, kamermuziek en jazz tot volksmuziek, crossover en orgel. 

 

De kaartjes kun je bij alle toeristenbureaus van Montafon kopen. Voor volwassen zijn de kosten van een kaartje €15,00 en voor kinderen en tieners tot 15 jaar is de entree gratis. Op het evenement zelf kunt u genieten van een hapje en een drankje. 

Almabtrieb

Al eeuwenlang brengt het vee van Montafon de zomer door op de hooggelegen alpen. Goed gevoed en gezond keren de runderen in september weer terug in het dal. De almabtrieb (feestelijke terugkeer van het vee naar het dal) wordt als vanouds gevierd en het vee dat terugkeert, wordt door de boeren dankbaar ontvangen.

De stoet versierde dieren, deels ook schapen, geiten en ezels, de zogenaamde “Piefl” – wordt in het dal opgewacht met voer en water. Op sommige plekken is er ook een muzikaal welkom voorzien. De “Milchstöfleri”, de koe die in de zomer de meeste melk gegeven heeft, mag genieten van een hartelijk onthaal . Je kunt dit dier gemakkelijk herkennen, want zij draagt de mooiste en grootste “Maien”, de typische bloemenkrans. Wanneer de almabtrieb precies plaatsvindt, hangt van het weer af. Bij vroege sneeuwval wordt soms beslist om de koeien eerder naar het dal te laten terugkeren.

Montafoner Sagenfestival

Op 20.000 vierkante meter werd een van de grootste openluchttheaters van Europa gebouwd, het imposante openluchtpodium Silbertal in het Montafon.
De oude sagen en legendes komen hier weer tot leven op een dramatische, romantische en spannende manier. Door talloze onderzoeken in boeken en documenten van over de hele wereld komen deze verhalen en geschriften aan het licht. De scenario’s zijn gebaseerd op deze oude tradities die verhalen vertellen uit de omringende legendarische Alpenwereld.
Vol passie en acteerkunsten draaien meer dan 60 deelnemers het rad van de tijd terug en dompelen je onder in een vervlogen tijdperk.

Geavanceerde technologie begeleidt de uitvoeringen met onvergelijkbare lichtscènes, dankzij het speciaal op het podium aangepaste geluidssysteem is elk woord van de acteurs duidelijk te verstaan ​​vanaf elke stoel op de tribune, ongeacht waar ze zich op het enorme openluchtpodium bevinden.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.